Svet
17 ogledov

Pirati zajeli 21 mornarjev

Dve ladji, za kateri Mednarodna pomorska oblast sumi, da pripadajo piratom, s ka Žurnal24 main
Mednarodna skupnost nikakor ne more stopiti na prste vse bolj predrznim piratom. Ti so v enem dnevu udarili kar dvakrat ter zajeli več kot 20 mornarjev. Drugi napad je na srečo spodletel.

Pirati so ob somalijskem rtu na skrajnem vzhodnem delu te države, ki jo že vrsto let pesti brezvladje, zajeli južnokorejsko ladjo skupaj z 21 člani posadke. Andrew Mwanguara, koordinator afriškega združenja za reševanje na morju, je dejal, da je bila ladja, ki je bila iz Južne Koreje in namenjena v Evropo, zajeta na njeni plovbi po Adenskem zalivu. Po njegovih podatkih je bilo med zajetimi mornarji devet Južnih Korejcev, medtem ko narodnost preostalih članov posadke zaenkrat še ni znana.

Pirati klestijo po Rdečem morju
Ugrabitev tovorne ladje pa je že drugi piratski napad, ki se je zgodil v enem samem dnevu. V drugem primeru so do zob oboroženi pirati na hitrih čolnih poskušali zavzeti grško tovorno ladjo, vendar pa jim naskok ni uspel, saj je bila v bližini vojaška ladja, ki se je nemudoma odzvala na klic v sili.

Pirati zadržujejo skoraj 160 mornarjev

Somalijski pirati trenutno v ujetništvu na neznanih lokacijah zadržujejo 159 mornarjev, med katerimi je celo osem Hrvatov, preostali zajeti pa so državljani Pakistana, Bangladeša, Indije, Filipinov, Malezije, Nigerije, Gane, Tajske in Irana, še poročajo mediji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.