Svet
81 ogledov

Pisalni stroji za vohune

Pisalni stroj Shutterstock
Ruski obveščevalci se bodo očitno vrnili nekaj desetletji nazaj in namesto sofisticiranih napravic znova začeli uporabljati pisalne stroje.

Ruska agencija FSO, odgovorna za varnost ruskih državnikov, se je podala v nakup  pisalnih strojev. Zakaj so se odločili zavrteti uro  pri nabavi opreme tako daleč nazaj, uradno niso komentirali.

Po navedbah ruskega časopisa Izvestiya pa želijo s tem preprečiti morebitna odtekanja informacij – vse pod vplivom afere Edwarda Snowdna, ki je razkril , za kom vse vohuni ameriška agencija NSA.  

Možno sledenje

Vir navaja, da nekatere službe že zdaj uporabljajo pisalne stroje – na njih pripravljajo celo nekatera poročila za ruskega predsednika Vladimirja Putina. Odločitvi ni botrovalo le nezaupanje v elektronsko komunikacijo, ampak tudi dejstvo, da ima vsak pisalni stroj svoj unikaten tipkarski vzorec. Zato je mogoče za vsak dokument izslediti na katerem pisalnem stroju je bil natipkan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.