Svet
14 ogledov

Pisemska bomba poškodovala direktorja

V prostorih davčne agencije v Rimu je eksplodirala pisemska bomba, ki je poškodovala direktorja agencije.

Do eksplozije je prišlo okoli poldneva, ko je direktor Marco Cuccagna pregledoval pošto. Eksplozija mu je poškodovala roko, a po informacijah neimenovanega policista poškodbe niso hujše narave. Sprva so sicer poročali, da naj bi imel poškodovane tudi oči. 

Policija preiskuje možno povezavo s pisemsko bombo, ki so jo v Frankfurtu prestregli v sredo. Bomba je bila naslovljena na predsednika uprave Deutsche Bank Josefa Ackermanna. Odgovornost zanjo je prevzela italijanska anarhistična skupina Neformalna anarhistična federacija. V pismu so omenjali tri eksplozije, banke, bankirje in "pijavke". Bombo, ki je bila namenjena Ackermannu, so prestregli med rutinskim pregledovanjem pošte na sedežu banke.

Rimska policija je namige o morebitnih incidentih prejela že v četrtek, a po njihovih podatkih ni bilo videti povezave med omenjenima dogodkoma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.