Svet
2 ogledov

Pištola za reprezentanco

Igor Kocijančič Primorski dnevnik
Deželni svetniki kupovali ličila, čevlje in pištolo za davkoplačevalski denar.

“Grozno je, da se državljani komajda prebijajo skozi mesec, politiki pa tako nerazumno ravnajo z davkoplačevalskim denarjem,” škandal, ki je v teh dneh izbruhnil v sosednji Furlaniji - Julijski krajini (FJK), komentira Sandor Tence, novinar tržaškega Primorskega dnevnika.

Sporni nakupi

Deželni svetniki so namreč pod drobnogledom tožilstva zaradi nenavadnih reprezentančnih stroškov, ki so jih imeli v letu 2011; med drugim so kupili pištolo, čevlje, zdravila, ličila, opravljali nakupe v mesnici in v trgovini z gospodinjskimi aparati. Svetniki naj bi tako neupravičeno porabili 885 tisoč evrov. “Zneski pa niso primerljivi z milijoni evrov, ki so jih porabili svetniki v Laciju (v Rimu) in zaradi česar je jeseni odstopil deželni svet, nekateri pa so končali v zaporu,” dodaja Tence.

Vpliv na volitve

“Menim, da bo imela afera močan vpliv na deželne volitve, za katere bo treba kandidatne liste oblikovati do 15. marca,” pravi Igor Kocijančič, eden od deželnih svetnikov (Mavrična levica – Stranka komunistične prenove). “Žal se do takrat še ne bo razčistilo o krivdi,” nadaljuje. Kocijančič sicer trdi, da ne on ne člani njegove svetniške skupine niso sodelovali pri nerazumnem zapravljanju; o njem so uradno obveščeni le prek medijev. “Prav te razmere in strankina omejitev glede dveh mandatov, ki sem jih izpolnil, pa sta razloga, da ne bom več kandidiral,” še pravi

Komentarjev 5
  • alfredo 14:09 05.marec 2013.

    Da bi šli vsaj v Erotic shop...

  • Avatar frnazzi
    frnazzi 13:36 05.marec 2013.

    Pa saj niso krivi! Pač mejijo na Slovenijo in rezultati so logični!

  • rogg 12:47 05.marec 2013.

    Prokleta požrešnost, upam, da se vam v grlu zatakne kanalje lopovske....