Svet
13 ogledov

Pistorius bo sojenje čakal na prostosti

Oscar Pistorius Reuters
Sodišče je odločilo, da bo športni zvezdnik Oscar Pistorius sojenje čakal na prostosti. Plačati bo moral 85.000 evrov varščine.

Južnoafriški sodnik v Pretorii je odločil, da za Oscarja Pistoriusa, ki je v noči na valentinovo ustrelil svoje dekle Reevo Steenkamp, določi varščino in ga izpusti na prostost. Da mu ne bo treba ostati v priporu, bo moral plačati 85.000 evrov varščine.

Sodnik Desmond Nair se je za možnost plačila varščine odločil, ker je ocenil, da Pistorius ne predstavlja nevarnosti za družbo ter da tudi ne obstaja možnost pobega. Nanjo je opozorilo tožilstvo, ki meni, da bi športnik z bančnimi računi v tujini in z nepremičnino v Italiji lahko varščino izkoristil za beg iz države.

Kot je pred odločitvijo napovedal trener Ampie Louw, bo Pistroius, če bo izpuščen, že naslednji teden začel spet trenirati.

Izločili glavnega preiskovalca

Včeraj so iz preiskave izločili glavnega preiskovalca detektiva Hiltona Botha, po tem ko je prišlo na dan, da ga čaka sojenje zaradi sedemkratnega poskusa uboja.

Nadomestil ga bo Vinesh Moonoo, ki ima 32-letne izkušnje pri policijskem delu.

Pistorius vztraja pri svoji izjavi

Olimpijec še zmeraj vztraja pri svoji izjavi, da je dekle zamenjal za vlomilca. Sredi noči naj bi Pistoriusa tako prebudili zvoki iz kopalnice, za katere je mislil, da jih povzroča vlomilec. V prepričanju, da sta z dekletom v nevarnosti, je zagrabil pištolo in začel streljati v kopalniška vrata, pri tem pa ni opazil, da dekleta ni poleg njega v postelji.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 13:43 22.februar 2013.

    Prijateljica se je sala dol z obarvanim pevcem, kar je po zakonih , ki so še zmeraj zbutani v glavah Južnoafriških rasistov, največi zločin , ki ga lahko belka naredi. Vsak ki zve za takšen odnos , je dolžan takoj ...prikaži več pokončati takšno žensko . In to je vzrok za umor , ne pa vlomilci in ne vem kaj !