Svet
9 ogledov

Pistorius priče ni mogel poslušati

Oscar Pistorius
1/6
EPA
Med zaslišanjem zdravnika Johana Stippa je vsem prisotnim v sodni dvorani vzelo sapo.

Končal se je četrti dan sojenja športniku Oscarju Pistoriusu, ki je lani s tremi streli pokončal svoje dekle, manekenko Reevo Steenkamp.

Danes so zaslišali dva soseda, Charla Johnsona in zdravnika Johana Stippa, ki je bil prvi na kraju zločina. "Reeva ni dihala. Močno je krvavela. Pistorius je ob njej čepel in rekel: 'Ustrelil sem jo. Mislil sem, da je vlomilec' Jokal in molil je: 'Prosim, naj preživi.',“ je med pričanjem povedal Stipp in dodal, da je takoj opazil, da Reevi ni pomoči. Lepotica je bila ustreljena v desno nogo, v roko in v glavo. Po Stippovih besedah je Pistorius obljubil, da bo svoje življenje posvetil Bogu, če bo lepotica preživela.

Pistorius, ki se je izrekel za nedolžnega, je med zaslišanjem zdravnika zajokal in si zatiskal ušesa.

Prvi je danes sicer pričal Johnson, ki ga je Pistoriusova obramba močno napadala, a, kot poročajo mediji, je bil vprašanjem in provokacijam kos. Johnson je izjavil, da je slišal strele, in ne udarcev s kijem za kriket, s katerim naj bi Pistorius po besedah njegovega odvetnika razbil vrata kopalnice, v kateri je umrla Reeva.

Pistoriusu grozi 25 let zapora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.