Svet
12 ogledov

Pistorius prodaja kraj zločina

oscar pistorius EPA
Oscar Pistorius prodaja dom, v katerem je ustrelil svoje dekle.

Oscar Pistorius prodaja hišo, v kateri je 14. februarja lani ustrelil Reevo Steenkamp. Na svoji spletni strani je zapisal, da jo prodaja, "da bi zbral potrebna sredstva za pokritje naraščajočih sodnih stroškov". Predvideno je bilo, da bo sojenje trajalo tri tedne, a se zna zgoditi, da se bo zavleklo v april. "Moramo poudariti, da si gospod Pistorius sam financira obrambo od vsega začetka," so sporočili iz njegove ekipe.

Pistorius se vse od tragičnega dogodka ni vrnil na kraj zločina, so poudarili v zapisu na tekačevi spletni strani. Nepremičnina je sicer ocenjena na nekaj več kot 330.000 evrov.

Sojenje Pistoriusu se bo nadaljevalo prihodnji teden, ko naj bi tožilstvo zaslišalo še pet prič, nato pa bo na vrsto prišla obramba. Tožilstvo vztraja, da je Pistorius namerno ustrelil svoje dekle. Pistorius pa vztraja, da je Reevo zamenjal za vlomilca. Če ga bodo spoznali za krivega, mu grozi dosmrtna kazen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.