Svet
8 ogledov

Pistorius sklenil roke in molil

Oskar Pistorius Reuters
Sodni postopek proti Oscarju Pistoriusu bo potekal med 3. in 20. marcem prihodnje leto. Ko je sodnik povedal datum sojenja, je sklenil roke in molil.

Sodnik ga je vprašal, kako se počuti. Odgovoril mu je, da okoliščinam primerno. V sojenju, ki se bo začelo marca, bo zaslišanih več kot sto prič, med njimi tudi ena izmed Oskarjevih nekdanjih deklet Samantha Taylor.  Tožilstvo bo poskušalo tudi potrditi, da je bil Pistorius precej vzkipljive narave in da je ljubil lepa dekleta, hitre avtomobile in orožje ter da se ga ni obotavljal tudi uporabiti

Mu bodo sodili za naklepni umor?

Južnoafriško tožilstvo je sicer konec preteklega tedna sporočilo, da mu bodo sodili za naklepni umor Reeve Steenkamp. Če bo Pistorius priznal umor, mu grozi najmanj 25 let zapora.

A kot kaže, vse skupaj ne bo šlo tako zlahka. Novi dokazi naj bi izpodbijali napovedi. Pistorius naj bi bil namreč v času streljanja brez protez, kar pa naj bi nakazovalo na to, da je streljal v samoobrambi.

Pistorius danes ni zanikal, da je ubil dekle, ki naj bi jo zamenjal za vlomilca, je pa zanikal naklepni umor.

Reevinih staršev ni bilo

Na obravnavi pa danes ni bilo Reevinih staršev, ki bi danes praznovala trideseti rojstni dan. Kot je za Sunday Times dejal njen oče, prav tako ne bodo spremljali ostalih obravnav.

Spomnimo ...

Tragedija se je zgodila v 14. februarja letos v zgodnjih jutranjih urah na domu atleta. Pistorius naj bi v dekle, tridesetletno manekenko, izstrelil štiri naboje iz pištole, in to kar skozi vrata kopalnice. Tam je policija tudi našla truplo manekenke. V prvih izjavah je Pistorius dejal, da je mislil, da gre za vlomilca, a je pozneje policija na kraju zločina našla tudi krvav kij za kriket, s čimer bi bila izključena možnost nesreče. Pistorius ja tako nekaj časa preživel v priporu, nato pa so ga proti varščini izpustili na prostost, saj naj ne bi predstavljal nevarnosti za širšo okolico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.