Svet
78 ogledov

Pistorius zanikal poskus samomora

oscar pistorius EPA
Potem ko so nekdanjega atleta v bolnišnici zdravili zaradi poškodb, ki jih je utrpel v zaporu, se je odzval na govorice, da je poskusil storiti samomor.

Kakšne poškodbe naj bi nekdanji atlet utrpel, ni jasno. Pistoriusa so odpeljali v zasebno bolnišnico v Pretoriji, kjer so ga oskrbeli. Tiskovni predstavnik zapora je dejal le, da je Oscar Pistorius padel iz postelje. Zaradi varovanja podatkov več informacij ni razkril. Dodal je še, da so Pistoriusa že prepeljali nazaj v zapor. 

City Press je poročal, da so Pistoriusa v bolnišnico odpeljali v soboto zvečer. Varnostnik, ki dela v bolnišnici in ni želel biti imenovan, je dejal, da naj bi imel Pistorius rane na zapestjih. Medij, katerega navedbe povzema tudi BBC, še navaja, da naj bi v preiskavi celice, v kateri biva Pistorius, našli rezila. 

Atletov brat Carl Pistorius je navedbe zanikal. Dejal je, da je Oscarju spodrsnilo v celici in da so navedbe, da se je namerno poškodoval povsem neresnične. Carl je brata že obiskal in kot pravi, se Oscar počuti dobro. Poškodbe naj ne bi bile resne. 

Pistorius v zaporu prestaja šestletno zaporno kazen zaradi smrti dekleta Reeve Steenkamp. Koliko časa bo Pistorius odsedel, še ni znano, saj je tožilstvo napovedalo, da se bo pritožilo na kazen, ki jo je nekdanji paraolimpijec dobil prejšnji mesec. 

 PREBERITE ŠE:

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.