Svet
7 ogledov

Pistoriusa okradli policisti?

oscar pistorius
1/7
EPA
Na sojenju Oscarju Pistoriusu so danes pokazali fotografije žrtvinega trupla.

Odvetnik slavnega atleta, ki je obtožen umora svojega dekleta Reeve Steenkamp, je na sodišču pokazal bližnje posnetke njenih ran. Kot poročajo, so bili nekateri nad fotografijami šokirani. Med njimi je bil tudi Pistorius, ki je takoj začel kašljati in bljuvati. Prinesli so mu vedro, v katero je izpraznil želodec.

Spodkopaval kredibilnost policije

Na sodišču so danes sicer razpravljali tudi o škatli z urami, ki naj bi izginila med preiskavo. Temo je načel obtoženčev odvetnik, ki je poskušal tako spodkopati kredibilnost policije, ki je vodila preiskavo. Ves dopoldan naj bi pod vprašaj postavljal tudi sposobnosti forenzika Johannesa Vermuelena, ki je v sredo pričal, da Pistorius, ko je vdrl v kopalnico, ni nosil protez. S to izjavo je Pistoriusa postavil na laž.

Novinar Skya je zaslišanje forenzika označil za "krvavi šport". Najprej je športnikova obramba od njega zahtevala telefonske izpiske, da bi preverila, ali je s kom pred pričanjem govoril. Nato so strokovnjaka spraševali o manjkajočih drobcih z vrat. Vermuelen je priznal, da je kolega spraševal po drobcih, ne spominja pa se, s kom je govoril. Forenzik je tudi priznal, da ni iskal dokazov, ki bi potrdili, da je športnik brcnil v vrata. Če bi na vratih našel sledi proteze, bi bil to dokaz, da je Pistorius vsaj nekaj časa stal na umetnih nogah, kot je zatrdil na sojenju.

Pistoriusu poleg umora sodijo zaradi nezakonitega posedovanja streliva in streljanja v javnosti. Grozi mu 25 let zapora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.