Svet
9 ogledov

Pistoriusov brat uničil dokaze?

Carl Pistorius Profimedias
Brat Oskarja Pistoriusa naj bi uničil več datotek, ki bi bile lahko za preiskavo zoper športnika pomembne.

Preiskovalci so po pisanju medijev prepričani, da se je Carl Pistorius preko svojega računalnika povezal z bratovim iPhonom in izbrisal seznam klicev ter vsa sporočila, ki ji je Oskar prejel ali poslal preko aplikacije Whatsapp. Da bi prišli do izbrisanih informacij, so se morali preiskovalci obrniti na Apple, še poroča južnoafriška radijska postaja EWN. Policija kljub dokazom, da je oviral preiskavo, ni sprožila postopka zoper 29-letnega Carla Pistoriusa.

Družina Pistorius je za javnost povedala, da o oviranju in brisanju datotek ne ve nič. Poudarili so tudi, da je sodišče lahko preverilo vsa sporočila, ki ji je Oskar prejel ali odposlal. Sodišče naj bi po besedah Pistoriusove družine tudi spoznalo, da sporočila za preiskavo niso bila relevantna.

Oscarja Pistoriusa je sodišče septembra spoznalo krivega uboja Reeve Steenkamp. Koliko let bo moral preživeti v zaporu, bo znano sredi meseca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.