Svet
45 ogledov

Pitbulla v zavetišču raztrgala tri mačke

Mačke v Izraelu EPA
Pitbulla sta, kot so pokazale nadzorne kamere, pregriznila ograjo in napadla mačke. V zavetišču informacije, kdo so lastniki, niso dobili.

Dva pitbulla sta v petek zgodaj zjutraj vstopila v  zavetišče La Cuccia v Tržiču in raztrgala tri mačke. V zavetišču je bilo 25 steriliziranih mačk, ki so čakale na posvojitelje.

Prostovoljci, ki so v petek naleteli na grozljiv prizor, so ugotovili, kaj se je dogajala šele, ko so pregledali posnetke nadzornih kamer. Nekaj mačk se je poskrilo, 12 pa jih je pobegnilo neznano kam.

Pitbulla, ki sta pobegnila, ko njunih lastnikov ni bilo doma, sta pregriznila mrežo, ki ju je ločila od mačk in se nato pognala za njimi, poroča Il Piccolo.

Pristojne službe so našle oba psa in ju odpeljale k lastnikom. V zavetišču ne vedo, kdo so lastniki psov, želeli pa bi jih opozoriti, da sta psa nevarna. “Ne bi se smela prosto sprehajati naokrog,” meni predsednica društva La Cuccia Laura Grassi, ki namerava zaradi dogodka sprožiti tožbo zoper lastnike in zahtevati odškodnino.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 12:02 04.oktober 2016.

    Da ni kdo zanalaš spustil pitbulla tja..ker nedolgo nazaj so psa spustil nad zajca ...se ne bi čudu. Nekdo tako sovraži mačke da naščuva psa k temu.