Svet
24 ogledov

Piton zadavil speča dečka

piton Shutterstock
Na vzhodu Kanade, v mestu Campbellton, naj bi se piton, ki naj bi pobegnil iz trgovine, splazil v stanovanje in tam zadavil dečka, stara pet in sedem let.

Piton je po navedbah lokalne policije pobegnil iz trgovine z eksotičnimi živalmi ter se prek ventilacijskega sistema prebil v stanovanje v nadstropju višje, kjer sta dečka prespala pri prijatelju.  "Domnevamo, da je kača dečka zadavila," je v sporočilu zapisala policija.

Strokovnjaki: malo verjetno

Lokalne oblasti so sicer sporočile, da še čakajo na rezultate obdukcije, da se določi vzrok smrti. Medtem so strokovnjaki za plazilce izrazili dvom glede incidenta, saj naj bi bilo zelo malo možnosti, da bi piton napadel dečka.

"Težko je verjeti, da bi se kaj takega zgodilo. Tovrstni incident bi bil zelo redek primer in zelo neverjeten," je dejal direktor živalskega vrta v Montrealu David Rodrigue in dodal, da se kače branijo predvsem z ugrizi in da se davljenja poslužujejo le pri plenu.

Pitona ujeli

Pitona so sicer že ujeli in je v varstvu policije, incident pa je sprožil ogorčenje v majhnem mestecu Campbellton. Podžupan Ian Comeau je izrazil obžalovanje nad incidentom in opozoril, da je v mestu veliko ljudi nasprotovalo odprtju trgovine z eksotičnimi živalmi. Pri tem je obljubil takojšen pregled delovanja trgovine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.