Svet
16 ogledov

Pizza cenejša od piva

Na Korčuli je hrvaški turist dobil račun, ki ga je močno razburil.

račun pizza pivo hrvaška korčula | Avtor: Večernji list Večernji list

Na Večernji list se je obrnil bralec in jim poslal račun, iz katerega je razvidno, da je za pivo plačal 40 kun (5,3 evra), za pizzo pa 5 kun manj (0,66 evra), in sicer 35 kun (4,6 evra). Zgodilo se je v eni od restavracij na Korčuli. Bralca pa je najbolj zmotilo dejstvo, da je bilo na ceniku zapisano, da pol litra piva stane „le“ 17 kun (2,3 evra)

"Na ceniku na naši mizi je bilo jasno napisano, da Karlovačko pivo v pollitrški steklenici stane 17 kun. Ko smo pojedli hrano, smo dobili račun, na katerem pa je zapisano, da pivo stane 40 kun. Pojasnili so nam, da je cenik zastarel," se je razgovoril bralec.

Zmotilo ga je tudi dejstvo, da na računu ne piše, za katero pivo gre. "Kar pa lastnikom da veliko možnost manipulacije. Zame je to čista kraja," je še zapisal bralec v elektronskem sporočilu.

Ste doživeli podobno izkušnjo? Pošljite nam fotografijo računa in kratek opis preko spodnjega obrazca.

Komentarjev 8
  • Žurnalček 15:08 04.avgust 2013.

    No tkole . To je neveljaven račun in ga gostu ni treba plačati. Obsediš za stolom in natakarja prosiš , da pokliče policijo , ki bo naredila zapisnik , zakaj tega računa niti slučajno ne boš plačal. Tale račun je ...prikaži več pa brez prvega dela na katerem pišejo vsi potrebni podatki , da bi bil legalen in pravilen.

  • Avatar čavez
    čavez 19:08 03.avgust 2013.

    V sloveniji nič bolje, v Strunjanu restavracija SALINA na ceniku kalamari 8€ na računu 10€povrhu tega pa pri njih dobite pečene ribe z drobovino vred brez da kančka soli, ravno tako kalamari kot da žvečim gumo in ravno tako ...prikaži več nikjer sledu o soli in da ne govorim čakalni dobi naročene hrane če temu lahko tako rečem hrana.

  • zic 15:37 03.avgust 2013.

    pacjenti, če ne razumete poante je bolje, da ste tiho...raje se povlečite v kakšno senco zgleda,da vam vročina škodi!!!