Svet
5 ogledov

Plačajte položnice, pa dobite zastavo

Obletnica Nevihte Hrvoje Jelavić/Pixsell
Tisti, ki bodo Vodovodu Osijek redno plačevali celotne račune za vodo, bodo za nagrado dobili hrvaško zastavo.

Podjetje želi na tak način spodbuditi tiste med 45.000 uporabniki, ki vode ne plačujejo redno. Kupili bodo 30.000 zastav velikosti  70 krat 150 centimetrov, javni razpis pa je vreden okoli 80.000 evrov.

Zamisel podpira tudi župan Krešimir Bubalo, ki je napovedal, da bo mesto prispevalo denar za nakup zastav, če bodo cene ugodne.

"Ko sta bila naša generala (Ante) Gotovina in (Mladen) Markač izpuščena iz haaškega pripora, smo ugotovili, da precej Osiječanov ni izobesilo zastav samo zato, ker jih nimajo. Zato je to dober način, da več ljudi pride do naših zastav. Gre za lepo darilo, saj koga bi v hrvaški državi lahko motila hrvaška zastava," je izjavo Bubala na svoji spletni strani povzel časnik Glas Slavonije.

Kaj kultura ali pa šola, zastava šteje

Reški Novi list ob tem opozarja, da je znesek, ki ga bodo namenili za nakup zastav, dvakrat višji od sredstev za zaščito in ohranjanje kulturne dediščine v Osijeku. Manj denarja kot za zastave pa iz osiješkega proračuna namenijo tudi za redne dejavnosti osnovnih šol v tem največjem mestu v Slavoniji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.