Svet
51 ogledov

Plačal 50 tisoč evrov in ubil največjega afriškega slona

Ubil slona, Slon Facebook
Lovec je v Zimbabveju plačal za dovolilnico, s katero so mu dovolili uboj največjega registriranega slona v Afriki. Fotografija, ki je zaokrožila na spletnih omrežjih, je sprožila ostre debate.

Organizirani lov na slona je trajal 21 dni, željeno trofejo pa so predstavljali okli 40 let starega slona, od katerih je vsak tehtal 50 kilogramov.

Oblasti v Zimbabveju niso objavile identiteto lovca, medtem ko mediji poročajo, da naj bi šlo za lovca iz Nemčije. Izpolnil je potrebno dokumentacijo, plačal takse, za lov je dobil tudi lokalnega vodiča.

Slona je ubil v nacionalnem parku Gonarezhou na jugovzhodu države. Slon upravljavcem parka ni bil poznan, menijo, da je na njihovo območje prišel iz Južnoafriške republike.

Objava fotografije na spletnih omrežjih je sprožila ostre debate, ljudje zvečine izražajo svoj gnev nad takšnim početjem. Letos smo podobno zgodbo že brali, ko je ameriški zobozdravnik James Palmer ubil leva v parku Hwange v Zimbabveju. Ta se je o svoji trofeji pohvalil na svojem Facebook profilu, zaradi česar je bil tudi v svojem domačem okolju predmet ostrih kritik zagovornikov pravic živali kot tudi ostalih ljudi, ki ne sprejemajo tovrstnih “hobijev”. 

Komentarjev 5
  • vrhi 07:49 20.oktober 2015.

    in kaj pomeni to besedilo:????"... željeno trofejo pa so predstavljali okli 40 let starega slona, od katerih je vsak tehtal 50 kilogramov."Kaj je tehtalo 40 kg? Rep ?

  • Matthew9987 19:46 19.oktober 2015.

    Pa koji k.. lahko izda dovoljenje za uboj slona? Evo, js prodam dovolilnico, da tega človeka zgoraj na sliki skrajšate za glavo. Cena? Recimo, 0,2 evra.

  • Papaja Popi 19:22 19.oktober 2015.

    Zakaj imate takšno cenzuroAli je to nova Severna Koreja