Svet
284 ogledov

Plačali apartma na Krku, ki ne obstaja

Par je huje poškodovan in se zdravi v reški bolnišnici. Žurnal24 main
Nemška družina je preko eBaya plačala najem apartmaja na Krku. Ko so prispeli v Punat, so ugotovili, da so žrtev spletne prevare.

Družina Reiss iz nemškega mesta Ennigerloh na severozahodu Nemčije je po prihodu na počitnice v Punat na hrvaškem otoku Krk ugotovila, da je bila žrtev internetne prevare. Na eBayu so plačali 1150 evrov za tritedenski najem apartmaja s petimi sobami, a ko so prišli na Krk so ugotovili, da hiša s fotografije na navedenem naslovu ne obstaja.

Kot so povedali za nemški časnik Bild, so po prihodu na Krk uspeli še enkrat po telefonu dobiti domnevnega nemškega ponudnika apartmajev Marcela, ki je sporočil, da je trenutno na drugem hrvaškem otoku, a bo kmalu prinesel ključe apartmaja na Krku. Ni prišel, niti se ni več oglasil, je potrdila štiričlanska družina, ki je potovala več kot 1000 kilometrov, da bi preživela počitnice na Hrvaškem.

Povedali so, da niso posumili v morebitno goljufijo, ker je Marcel zelo prijazno in hitro odgovarjal na vsa njihova vprašanja, svetoval pa jim je tudi, kam naj se obrnejo, če si želijo najeti čoln in podobno. Tudi fotografije hiše in apartmajev niso vzbujale sumov, da bi bilo kaj narobe.

Primer je prevzela nemška policija, ki je ugotovila, da hiša v Punatu, ki je bila v Marcelovih oglasih, ne obstaja.

Oseba, ki se je predstavljala kot Marcel, naj bi na podoben način prodala več deset aranžmajev za poletne počitnice v Sredozemlju in si na ta način nezakonito pridobila okoli 45.000 evrov, so poročanje Bilda povzeli hrvaški mediji.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • zdrej 08:05 04.avgust 2016.

    Kaj češ, če pa so faks naredili na FDV, to pa pove vse. Poglej naš parliament. Tam je tudi vellik % FDV-jevcev.

  • Janez_53 19:44 02.avgust 2016.

    To so pa slovnične sposobnosti novodobnih pisunčkov!

  • september 19:21 02.avgust 2016.

    Bog vas nima rad-bi človek mislil,da Krk ne obstaja.Pravilno:Na Krku plačali apartma,ki ne obstaja.Nazaj v OŠ.