Svet
11261 ogledov

Plačali bi mladim družinam, da se naselijo

Abinen Google Maps
Stanovalci švicarskega mesteca Albinen bodo konec meseca odločali o novi lokalni politiki, po kateri bi plačevali mladim družinam, da se naselijo pri njih.

Mestece Albinen, bolje rečeno vas z le 240 prebivalci, je le eno izmed švicarskih naselij, iz katerega se v zadnjih letih mlade družino množično izseljujejo v večje kraje. Čeprav so v naselju številni vikendi, se stalni prebivalci, zlasti mlajši, odločajo za selitev.

V zadnjem letu dni so se iz naselja izselile še tri mlade družine z osmimi otroki, zaradi česar so morali zapreti lokalno šolo, piše Local.

Načrt lokalnega sveta za vzpodbujanje priseljevanja predvideva tudi denarno pomoč mladim družinam; nakazali bi jim okrog 17 tisoč evrov za odraslo osebo in dobrih osem za otroka. Štiričlanska družina z dvema otrokoma bi torej s strani mestnega sveta prejela dobrih 50 tisoč evrov.

Marco Cappato Svet Italijani se odločajo za smrt v Švici

Vaščani bi pomoč dodelili družinam, v katerih so vsi mlajši od 45 let, podpisati bi morali tudi dogovor, da bodo v vasi živeli najmanj deset let. Nepremičnina, ki bi jo kupili, ne bi smela biti cenejša od 170 tisoč evrov, predstavljati bi morala stalno prebivališče in ne vikenda.

Denar bi bil nepovraten, družine bi ga morale vrniti le v primeru, da bi se odločile za selitev prej kot v desetih letih.

Ali se bodo ljudje v švicarskem mestecu odločili za takšen korak, bo znano konec meseca.

Marihuana Svet Švica z novim planom legalizacije marihuane

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.