Svet
3 ogledov

Plameni počasi pojenjajo

Gasilcem so trenutno v pomoč boljše vremenske razmere. Žurnal24 main
Gasilci v južni Kaliforniji, ki so jim trenutno v pomoč boljše vremenske razmere, se še vedno borijo s številnimi požari, ki so pred dvema dnevoma zajeli ta predel Kalifornije.

Največji od požarov, severno od Los Angelesa, se širi proti zahodu v smeri Ventura Countyja, vendar ostaja pod nadzorom kalifornijskih gasilcev. Požar je uničil na ducate hiš in prisilil na tisoče ljudi, da so zapustili svoje domove. Vroči vetrovi, ki dobijo zamah vsako leto ob tem času, so pripomogli k širjenju podivjanih plamenov. Več kot 1000 gasilcev se še vedno bori s požarom, ki pa počasi izgublja svojo moč.

Požar naj bi do zdaj zahteval dve življenji. Ena izmed žrtev naj bi bil brezdomec, ki je živel v bližini krajevnega parka v Los Angelesu. Drugi človek pa je umrl v prometni nesreči na avtocesti, ko se je poskušal izogniti plamenom. Veliko cest je ostalo zaprtih, prav tako šole in podjetja.

Popolna nevihta
80 odstotkov požara, ki je zajel severovzhodni del San Fernanda, je pod nadzorom gasilcev in nekaterim evakuirancem je bilo dovoljeno, da se vrnejo domov. Tudi na severni obali San Diega je požar v večji meri pojenjal, zato je bila večina nalogov za evakuacijo odpravljenih. Izredne razmere, ki jih je razglasil kalifornijski guverner Arnold Schwarzenegger, bodo veljale do srede zvečer, dokler vroči vetrovi ne pojenjajo. Po njegovih besedah so prav ti ustvarili "popolno nevihto".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.