Svet
19 ogledov

Plavajoča skrivnost: Kaj gradi Google?

Google objekt Reuters
Bo to plavajoči računalniški strežnik? Bo to trgovina z googlovimi izdelki? Kaj podjetje gradi v zalivu v San Franciscu, ostaja skrivnost.

V zalivu zasidrano plovilo zbuja veliko pozornosti. Na njem so naloženi kontejnerji, na katerih so antenam podobni predmeti. O tem, kaj bo Google imel na tej lokaciji, ugibajo mnogi. Ve pa se, da je moralo več oseb podpisati pogodbo, s katero so se zavezali k molčečnosti.

Spletna stran CNET ugiba, da bo na plovilu podatkovni center, v katerem bodo hranili ogromno računalnikov. Šlo naj bi za plavajoči računalniški strežnik. Da je nekaj na tem, naj bi dokazoval patent za podatkovni center na vodi, ki ga je Google registriral leta 2009. Lokalna televizijska postaja KPIX trdi, da bo na plovilu plavajoča trgovina.

Google se je zavil v molk

Podjetje Google o projektu molči. Ne le to, nočejo niti potrditi, da so povezani s projektom. Skrivnostnost in molčečnost sicer v tej panogi nista tuji, a zdi se, kot da je Google tokrat šel korak dlje. Pomol, ob katerem je plovilo, je zagrajen z visoko ograjo, ob kateri se sprehajajo varnostniki.

Bob Jessup, ki dela v bližnji stavbi, je povedal, da Google na tem projektu dela zadnje leto. Vsak dan naj bi na delo prišlo vsaj 40 varilcev, ki ne želijo govoriti o tem, kaj delajo. Delali naj bi znotraj in zunaj kontejnerjev, nanje namestili elektroniko in jih z žerjavom naložili na plovilo.

Komentarjev 1
  • YASSIR 12:00 01.november 2013.

    če koga zanima katera delnica je letos pridobila skoraj 400%pojdite na spodnji linkhttp://www.denarinfinance.com/?page_id=593in na vrhu tabele stolpec letos kliknite na puščico navzdol je pa narejeno tako za cel kup indeksov DAX, Dow Jones, CAC, FTSE