Svet
8309 ogledov

"Plavala je in pela, da bi zdržala napor"

Rešena Britanka Obalna straža RH
Kdo je Britanka, ki so jo po desetih urah plavanja v morju rešili hrvaški reševalci.

Včeraj smo poročali, da je hrvaška obalna straža dopoldan v morju našla Britanko, ki je ponoči padla s križarke "Norwegian star" ter da je v morju preživela okoli deset ur. Britanski in hrvaški mediji danes pišejo, da gre za 46-letno stevardeso Kay Longstaff, ki je v preteklosti delala za Virgin Atlantic, trenutno pa služi na zasebnih letih. Živo in zdravo so jo včeraj okoli 9.45 iz morja, kakih 60 navtičnih milj od Pule, potegnili reševalci hrvaške obalne straže. 

Reševanje Britanke Reševalna akcija Svet Britanka na Jadranu padla s križarke, v vodi je bila deset ur

Njeno izginotje posnela kamera

"Slišali smo, da je bila sama v kabini ter da je potovala z družino in prijatelji," je za britanske medije povedal eden od potnikov "Norveške zvezde". "Oni so obvestili posadko, ko so ugotovili, da je ni na ladji. Ladja se je obrnila nazaj, v smeri, kjer je potnica padla s palube. Povedali so nam, da je pustila torbico na palubi, v kateri je bil potni list, incident pa je zabeležila nadzorna kamera."

Ladja bi morala v Benetkah pristati okoli 8. ure zjutraj, a je zaradi incidenta priplula šele pozno popoldan. "Okoli osmih zjutraj nas je kapitan obvestil, da gremo proti Benetkam ter da bo iskanje za pogrešano nadaljevala hrvaška obalna straža," je za britanske medije povedala ena od potnic na križarki. 

Reševanje Britanke | Avtor: Obalna straža RH Obalna straža RH

Ponesrečeno, ki je v skrajnih naporih dvigovala roke in mahala, je prvi opazil narednik Saša Hrkač. Pred tem je že opazila letalo, ki jo je iskalo z zraka, mu mahala z rokami, a neuspešno. Bila je podhlajena, dehidrirana, izčrpana in lačna, a se po besedah reševalcev ni pritoževala zaradi bolečin ter ni bila nikjer poškodovana. Enemu od reševalcev je povedala, da se sicer ukvarja z jogo. Ves čas se je trudila biti aktivna, da ji telesna temperatura ne bi preveč padla. V morju je plavala in pela, da je prenesla napor. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Stephanie_Morton 15:01 20.avgust 2018.

    Moj najboljši bratranec zasluži $ 279 / uro na računalniku. Že štiri mesece ni delovala, toda prejšnji mesec je njegovo plačilo znašalo 31925 $, ki je samo nekaj ur delalo na prenosnem računalniku. poglejte too spletno mesto ... ..... ❥❥❥ ...prikaži več❥ ❥❥❥❥ ❥❥❥ www.Internet43.Com

  • Snežinko 12:05 20.avgust 2018.

    Predvsem je pela, ja...seveda ne zato, da bi "preživela", saj je bila tako nalita, da niti vedela ni, kje je... hvalabogu je vsaj ena dobra stvar pijanke: da je preživela brez težav...

  • perhan63 11:40 20.avgust 2018.

    a je bila kmalu izpuščena, saj je bila v dobrem zdravstvenem stanju. ja a ni bla podhranjena...ahhahhaah