Svet
41 ogledov

Plavali metre od morskih psov

Na Novi Zelandiji so posneli grozljivo fotografijo, ki prikazuje, da so se nekaj Žurnal24 main
Na Novi Zelandiji so posneli grozljivo fotografijo, ki prikazuje, da so se nekaj deset metrov od množice kopalcev pojavili morski psi. Na srečo ni bil nihče poškodovan.

Fotografija prikazuje posameznike, ki brezskrbno plavajo v penečih se valovih blizu Matarangija na Novi Zelandiji, ob tem pa se ne zavedajo, da krožijo v njihovi neposredni bližini smrtonosni morski plenilci.

Novozelandski mediji poročajo, da na srečo ni bil nihče poškodovan. Znanstveniki so ugotovili, da gre za vrsto Carcharhinus brachyurus, tako imenovane bronaste morske pse, ki se večinoma prehranjujejo z ribami, glavonožci, manjšimi morskimi psi, medtem ko se ljudje na njihovem jedilniku znajdejo izjemno redko.

Omenjena vrsta morskega psa meri v dolžino do 3,25 metra, tehta pa lahko tudi do 305 kilogramov. Ime si je morski plenilec prislužil po prepoznavni barvi, ki se na hrbtu preliva od sive do bronaste, na spodnji strani pa je žival povsem bela.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.