Svet
4293 ogledov

PlayStation napovedal veliko spremembo

PlayStation Profimedia fotografija je simbolična
Družba Sony je novico sporočila v objavi na svojem blogu.

Šef Sonyja Jim Ryan je sporočil "žalostno novico". "Prišli smo do zaključka, da so neizogibne težke odločitve," je začel zapis, v katerem je napovedal, da bodo odpustili približno 900 ljudi, ki delajo za PlayStation. Odpuščali bodo v ZDA in na Japonskem, v celoti pa bodo zaprli londonsko podružnico. 

Pred mesecem dni je njihov konkurent Microsoft napovedal, da bodo odpustili 1.900 ljudi, ki so zaposleni v njihovem igričarskem oddelku, kar vključuje tudi zaposlene pri nedavno kupljenem Activision-Blizzard. 

Halli Bjornsson, vodja britanskega razvijalca Lockwood Publishing, je za BBC dejal, da so pred industrijo razvoja iger izzivi. Zaprtje legendarnega Sony London Studio je velik udarec. V zadnjih dveh desetletjih so v njem ustvarili več iger, med drugim karaoke igro SingStar in nogometno igro This Is Football. 

Sony Interactive Entertainment je tako zadnji na seznamu podjetij iz igričarske industrije, ki so v zadnjem letu in pol odpuščala zaposlene. "Stroški razvoja veliko proračunskih iger so dosegli nevzdržne ravni. Ti stroški pa so prišli v času, ko se sektor prilagaja razmeram po pandemiji. Številna podjetja so se odzvala na tržno bolj tvegan način," opozarja analitik pri Ampere Analysis Piers Harding-Rolls.

dezurni@styria-media.si
 
 

Komentarjev 1
  • Avatar Pantani2
    Pantani2 06:35 28.februar 2024.

    "igričarskem oddelku", WTF?!!!