Svet
11 ogledov

Plaz pokopal štiri smučarje

V smučarskem središču Val d'Isère v francoskih Alpah se je sprožil plaz in pod s Žurnal24 main
V smučarskem središču Val d'Isère v francoskih Alpah se je sprožil plaz in pod seboj pokopal štiri ljudi, ki so kljub opozorilom smučali izven označenih smučišč.

Četverica, ki je umrla pod plazom, je bila del skupine sedmih smučarjev. Francoski mediji poročajo, da je bil med njimi tudi inštruktor smučanja, ki je plaz sprožil med spuščanjem po strmini zunaj označenega smučišča. Po zadnjih podatkih so med žrtvami Britanec, Šved in dva Francoza.

Reševalci so sporočili, da so bili smučarji v trenutku, ko so jih potegnili izpod plazu, že mrtvi. Vsi so bili opremljeni z oddajniki, s pomočjo katerih so jih tudi našli. Plaz je pokopal še petega smučarja, a se mu je uspelo rešiti z lažjimi poškodbami.

Ogromna količina snega se je sprožila na približno 2800 metrih na pobočju, imenovanem Grand Vallon.

Leta 2010 dve smrtni žrtvi
Spomnimo, da je na istem območju lani januarja umrl danski smučar, decembra istega leta pa je v Val d'Isèru plaz pokopal britanski par. 67-letni David Robinson je takrat zunaj označenega smučišča smučal z ženo Chrissy. Potem ko ju je zasul plaz, je ženi uspelo aktivirati varnostno blazino. Reševalci so jo uspeli pravočasno rešiti, njen mož pa je umrl v bolnišnici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.