Svet
55 ogledov

Plaz zasul štiri alpiniste

Snežni plaz Shutterstock
Na planini Kamešnica na meji med Hrvaško in BiH je plaz danes zasul štiri alpiniste. Tri so že našli, četrtega še iščejo.

Dva od rešenih alpinistov sta ranjena in ju bodo skušali s helikopterjem prepeljati v bolnišnico.
Če helikopter zaradi slabega vremena ne bo uspel priti do ponesrečenih, bodo alpiniste do vznožja planine prenesli gorski reševalci, ki so prišli na kraj dogodka. Reševalna služba je na pomoč poslala svoje člane iz Splita, Gospića, Šibenika in Zadra, med katerimi so tudi reševalci s psi, ter dva zdravnika.

Plaz je zajel štiri alpiniste, ki so se vzpenjali na najvišji vrh Kamešnice. Eden od njih je uspel nekaj pred 14. uro o nesreči obvestiti gorske reševalce.  Reševalci, ki so prvi prispeli, so slišali klice na pomoč.

Velik plaz

Četrtega alpinista intenzivno iščejo. Poudarili so, da je območje plaza dolgo okoli 500 metrov. Plaz se je sprožil na približno 1500 metrih nadmorske višine, ustavil pa na okoli 1000 metrih nadmorske višine.




Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.