Svet
5043 ogledov

Po 18 dneh našli ugrabljeno deklico: "Moje ime je Cleo"

Cleo Smith
1/5
Epa
V Avstraliji so po 18 dneh našli ugrabljeno štiriletnico.

V Avstraliji so našli štiriletno deklico, ki so jo pred 18 dnevi domnevno ugrabili iz kampa. Deklico so našli danes živo in zdravo med preiskavo v zaklenjeni hiši.

"Moje ime je Cleo," je dejala deklica reševalcem, ko so jo našli.

Izginila iz družinskega šotora

Cleo Smith je izginila iz družinskega šotora v zvezni državi Zahodna Avstralija prejšnji mesec. Izginotje je sprožilo obširno iskalno akcijo, pri kateri je sodelovalo več kot sto policistov in nešteto prostovoljcev.

Cleo Smith | Avtor: Epa Epa

Številni so se bali, da se bo zgodba končala tragično, ampak je policija po nočni raciji v obmorskem mestu Carnarvon, nedaleč od mesta, kjer je izginila, sporočila veselo novico. Deklico so našli samo in živo.

Detektiv jo je trikrat vprašal po imenu

Detektiv Cameron Blaine je pojasnil, da je deklico trikrat vprašal po imenu, preden mu je ta odgovorila, da ji je ime Cleo. Vsi so bili presrečni, ko so jo našli in ko se je malo kasneje sešla z družino.

Cleo Smith | Avtor: Epa Epa

Policija je kasneje objavila fotografijo deklice na bolniški postelji z lučko v roki, ob tem pa se smeje in maha z roko.

V okviru preiskave je policija pridržala 36-letnega moškega, ki sodeluje s pristojnimi. Obtožnico bodo predvidoma vložili še danes.

Milijon avstralskih dolarjev za informacije

Policija je prejšnji mesec ponudila milijon avstralskih dolarjev nagrade za informacije o deklici. Domnevali so, da ugrabitev ni bila načrtovana in da je šlo za oportunizem. Osumljeni ni bil na lokalnem seznamu spolnih prestopnikov in so ga začeli opazovati šele pred enim dnevom.

Cleo Smith | Avtor: Epa Epa

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Ender3 18:27 03.november 2021.

    Novica, mi je polepšala dan 🙏🙏

  • Avatar pantani
    pantani 09:54 03.november 2021.

    O hvala bogu,vsaj ena vesela novica v tem zblojenem in pokvarjenem svetu!!!