Svet
80 ogledov

Po 20 letih našel ukradeni traktor

Traktor Shutterstock
Šefket Begović je od leta 2001 iskal ukradeni traktor, ki ga je kupil leta 1980 in so mu ga med vojno ukradli.

Kot pravi detektiv je Šefket Begović iz Bosne in Hercegovine po 20 letih v Srbiji našel ukradeni traktor. Prepoznal ga je po delu, ki ga je sam predelal. "Moje srce je takoj začelo biti hitreje," je povedal. 

Traktor si je kupil leta 1980, ko so mu ga "naravnost s traku" pripeljali s Češke. "Z bratom sva jokala od veselja, ko sva ga videla, tako zelo sem imel rad ta traktor," je povedal za Dnevni Avaz. Stroj mu je odlično služil do leta 1992, ko mu ga je nekdo ukradel. "Ko sem se leta 2001 vrnil iz izgnanstva, mi je bilo najtežje prav zaradi tega, ker nisem imel več mojega traktorja. S tem se nisem mogel sprijazniti, zato sem ga začel iskati," je povedal.

Pred dvema letoma je prejel namig, da naj bi bil njegov traktor pri moškemu v Srbiji, ki prodaja dele za traktorje. Šefket ni pomišljal in se je takoj odpravil na pot. "Pri prodajalcu sem iskal nek del za traktor. Med brskanjem sem se razgledoval naokrog in pod nadstreškom zagledal svoj stroj," je povedal. Na policiji v Tuzli je nemudoma prijavil svoje odkritje. Dva tedna za tem so ga obvestili, da lahko traktor prevzame. "Mejni policist me je vprašal, kaj je to. Odgovoril sem mu, da je Lassie se vrača. Od takrat traktor imenujemo Lassie," je smeje dejal srečni lastnik. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.