Svet
2361 ogledov

Po 20 letih prijet osumljenec za umor 11-letnega dečka

prijetje osumljenca umor Nicky Verstappen Epa
Osumljenca so prijeli v Španiji.

Nizozemska policija je 22. avgusta objavila poziv javnosti, s katerim so upali, da jim bo uspelo ugotoviti, kje se nahaja 55-letni nizozemski državljan. Iskali so ga zaradi vpletenosti v umor 11-letnega dečka leta 1998. 

Policija je dolgo časa tavala v temi. Skrivnost se je začela razpletati šele po tem, ko so opravili enega največjih odvzemov vzorcev DNK. Več kot 14.000 moških je prostovoljno dalo vzorec svoje DNK. Nobeden med njimi ni bil osumljen, piše BBC. 

S primerjavo vzorcev, ki so jih našli ob preiskavi dečkovega umora, in zajetih vzorcev so lahko določili, ali je med tistimi, ki so prostovoljno oddali svoj vzorec, storilčev sorodnik. 

Vzorec jih je pripeljal do 55-letnega osumljenca, za katerim pa se je izgubila vsaka sled. Policija je zato v javnost posredovala osumljenčevo fotografijo. 

Moškega so aretirali v Španiji, tamkajšnje oblasti pa ga bodo predale nizozemskim. Usodo 55-letnega osumljenca je zapečatil Nizozemec, ki živi v Španiji in ga je prepoznal s pomočjo fotografij, objavljenih v nizozemskih medijih. 

Osumljenca je policija v času umora pred dvajsetimi leti izprašala, saj so ga nekaj dni po umoru ustavili, ko je šel mimo kraja zločina. Takrat so menili, da je le nedolžni mimoidoči. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.