Svet
7092 ogledov

Po 24 letih našla pogrešano hčer

Medvedek Profimedias
Izginila je, ko je bila stara tri leta.

Zakonca sta hčerko neutrudno iskala vse od leta 1994, ko je, stara 3 leta, izginila. Wang Mingqing in Liu Dengying, kitajska zakonca, vsa ta leta nista obupala. 

Leta 1994 sta zakonca delala kot prodajalca sadja na stojnici v Chengduju. Usodnega dne je oče stekel do sosednje stojnice zmenjati denar za stranko in ko se je vrnil, hčerke ni bilo nikjer več. 

Iskalna akcija, oglasi v časopisih in na spletu niso obrodili sadov. Oče se je v upanju, da bo naletel na hčerko, zaposlil kot taksist. Upal je namreč, da bo hči namreč nekega dne sedla v njegov taksi. V taksiju je obesil list, s katerim je opozarjal na hčerkino izginotje. 

V vseh teh letih je policija opravila DNK analizo več žensk, ki bi lahko bile pogrešana Qifeng. Zgodba je dobila nadaljevanje, ko je pomoč ponudil policist in na podlagi zbranih informacij narisal skico Qifeng, kakršna naj bi bila danes. 

Sliko je videla Kang Ying, ki živi več tisoč kilometrov stran. Presenečena je bila, saj ji je bila oseba na skici neverjetno podobna. Odraščala je v 20 kilometrov oddaljenem mestu. Družina, pri kateri je odraščala, ji je povedala, da so jo kot otroka našli ob cesti v Chengduju. 

Stopila je v stik z zakoncema in kmalu za tem opravila DNK test, ki je potrdil domneve. "Moji napori vseh teh 24 let niso bili zaman. Našel sem hčerko - hvala vsem," je sporočil. Družina se je že srečala, poroča BBC. Kang Ying je skupaj z možem, sinom in hčerko spoznala mamo, očeta ter mlajša brata in sestro. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Snežinko 07:27 04.april 2018.

    Hm... ok, najdeš otroka na cesti, to se dogaja. Ampak v vsaki vsaj malce normalni državi pokličeš policijo, tile idioti so jo pa kar domov peljali in "posvojili"... če sta posvojitelja še živa bi jih zaprl!

  • JONIJONI 00:45 04.april 2018.

    Je to prvoaprilska??? Narisal sliko kitajke...... A niso kitajci vsi isti, 1,5 miljarde jih je.