Svet
62 ogledov

Po 42 letih kome umrla

Koma You tube
Dvetinpetdesetletna Američanka Edwarda O'Bara je v komi preživela kar 42 let. Zdravniki pravijo, da gre za najdaljše obdobje, ki ga je nekdo preživel v komi.

Devetinpetdesetletna Edwarda je umrla pred enim mesecem v domu na Floridi. "Prišla sem jo pozdravit kot vsako jutro. Počesala sem jo in nahranila. Nato sem jo poljubila pa se mi je nasmehnila, oči so ji zasijale. Zdelo se mi je, kot da me je prepoznala, nato je za vedno zaspala," je za CNN dejala njena sestra Colle.

V komo pri 16-ih letih

Edwarda je v diabetično komo padla, ko je bila stara 16 let. Od takrat se ni več zbudila . Njen oče je umrl le šest let po tem, ko je njegova hčerka padla v komo, izčrpan od treh različnih služb, ki jih je opravljal, da je lahko plačeval njeno zdravljenje. Njena mama je zanjo skrbela do svoje smrti leta 2008. Celotna družina nikoli ni izgubila upanja in ves čas upala na čudež.

Čudežna hiša

Edwarda, ki je 42 let preživela v komi, je postala znana po vsej Ameriki. Mnogi so verjeli, da je v O'Bamovi hiši vladala posebna pozitivna energija. Mnogim naj bi pomagala ozdraveti.

Obiskovalka iz Latinske Amerike je potem, ko se je dotaknila Edwarde, ozdravela. Njen tumor je za vedno izginil. Po nekaterih besedah naj bi podobno ozdraveli tudi dvojčici s cistično fibrozo, še piše CNN.

Komentarjev 1
  • mph 14:30 01.januar 2013.

    Edini čudež je, koliko ljudi po tisočletjih napredka še naprej živi v glavah v votlinah.