Svet
38332 ogledov

Dosegla, da so izkopali krsto umrlega otroka in odkrila, da je prazna

grob
Ko so izkopali krsto, so v njej našli samo obleko in križ.

Lydia Reid je leta 1974 rodila sina Garyja, ki je sedem dni po rojstvu umrl. Ko je prosila, da bi sina še zadnjič videla, so ji v roke dali drugega otroka. "Dejala sem jim, da ni moj otrok. Rekli so, da trpim za poporodno depresijo. Ta otrok je bil svetlolas in velik, moj sin je bil drobcen in temnolas," je povedala Lydia. 

Leta in leta se je trudila odkriti, kaj se je zgodilo njenemu sinu. Bila je na čelu gibanja, ki je škotske bolnišnice prisililo, da so razkrile nezakonito prakso. Mrtvim otrokom so namreč odvzemali organe za raziskave, piše The Sun. 

Lydia je sumila, da se je z njenim sinom zgodilo prav to, a ni imela trdnega dokaza. Vztrajala je in 42 let po otrokovem rojstvu dosegla, da so izkopali njegovo krsto. Ko so jo odprli, so v njej našli le belo oblekico, kapo, križ in napis z imenom. "Vse, kar smo našli v notranjosti, je bilo dobro ohranjeno. Otroka v krsti nikoli ni bilo," je povedala forenzičarka Sue Black, ki je vodila izkop. V krsti ni bilo nobenih ostankov človeškega telesa. 

Nesrečna mati želi najti odgovor na vprašanje, kje je njen sin, da bi se od njega dostojno poslovila. Prepričana je, da njen primer ni izjema, s čimer se strinja tudi Blackova. "To ni osamljen primer. Zelo dobro je bilo izvedeno. Treba je uvesti preiskavo," je dejala. Preiskava je že stekla v bolnišnici v Edinburgu.

Komentarjev 5
  • Skipi 09:56 05.september 2017.

    Včeraj so pri nas ugotavljali kako so smrti otrok prišle v javnost namesto da bi se ukvarjali s tem kako bodo v prihodnosti to preprečili.

  • maresem 14:10 04.september 2017.

    Prekleta banda dohtarska, povsod so isti prasci.