Svet
10542 ogledov

Po 51 letih našli ugrabljeno hčerko

Medvedek Profimedias
Ko je bila stara 22 mesecev, je Melisso Highsmith ugrabila njena varuška. Po 51 letih so jo sorodniki le našli.

Leta 1971 je takrat 22-mesečna Melissa Highsmith iz Fort Wortha v Teksasu izginila. Ugrabila jo je njena varuška. Družina je dolga leta iskala hčerko, a iskanje do zdaj ni obrodilo sadov. 

Vse se je spremenilo, ko se je družina odločila opraviti testiranje DNK spletno stran 23Andme, prek katere lahko posamezniki iščejo svoje korenine. Testiranje je pokazalo ujemanje z enim od vzorcev v bazi. 

Mama ugrabljene deklice je varuško najela prek oglasa, ki je bil objavljen v enem od lokalnih časopisov. Dogovorjeni so bili, da bo varuška za otroka skrbela na svojem domu. Kmalu za tem je z deklico izginila neznano kam. Policijska preiskava ni obrodila sadov. 

Družina je vsa ta leta ohranjala upanje, da bodo nekoč deklico našli. Ugrabiteljica je deklici nadela ime Melanie Walden. Melanie ni vedela, da jo družina išče. Ko so jo prek Facebooka kontaktirali, je bila prepričana, da gre za prevaro. 

Starše ter sestre in brate je prvič srečala pred nekaj dnevi. Melanie pravi, da je to najboljši občutek na svetu. Njena mama ni mogla verjeti, da je družina po toliko letih spet združena. "Mislim sem, da je nikoli več ne bom videla," je dejala za CBS. Družina zdaj poskuša nadomestiti izgubljeni čas. 

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 1
  • Kmodri 18:39 30.november 2022.

    Grozljivo in tragično!