Svet
10 ogledov

Po 80 letih sta se spet srečala

Dve moški roki. Shutterstock
Ko je 84-letni Ed Muir stopil z letala v ameriški zvezni državi Severna Dakota, ga je njegov 81-letni brat Kenneth Corcoran takoj prepoznal, čeprav sta bila nazadnje skupaj pred 80 leti.

"Takoj ko je prišel z letala, sem ga prepoznal," je dejal Corcoran. "Pogledal sem ga in rekel, tukaj je." Muir in Corcoran se namreč nista videla vse od leta 1932, ko jima je umrla mama.

Njun oče takrat ni mogel več skrbeti za pet otrok in je tri, med katerimi je bil tudi Corcoran, dal v posvojitev. Muir in njegov brat sta ostala pri očetu v Čikagu, je poročal WDAY6 News.

Dolgoletno iskanje

Corcoranovega brata je sprva začela iskati njegova hčerka Pam Gregerson, ki pa je kar devet let neuspešno brskala po spletu. Več sreče je imel njen najstniški sin, ki je julija zgolj v 15 minutah našel Muirja. Iskanje je bilo malo bolj zahtevno, saj je Muir prevzel del materinega imena.

Kot ob tem še poroča Naples Daily News, sta brata med srečanjem ugotovila, da jim je všeč ista pesem – Wabash Cannonball. Corcoran je tako že izrazil željo, da bi slednjo igrali na njegovem pogrebu.

"Oba sta popolnoma identična. Sta kot dvojčka," je ob tem za WDAY dejala Gregersonova in dodala, da sta si podobna tudi v obnašanju. Edina razlika med njima je politično prepričanje. Muir je namreč republikanec, Corcoran pa demokrat.

Najboljši konec tedna v življenju

"To je moj najboljši konec tedna v mojih 81 letih," je dejal Corcoran. "Želim si, da bi bila vsak dan skupaj." Za Naples Daily News je še povedal, da ga je skrbelo za tri brate, ki jih je oče poslal rejnikom. "Velikokrat sem razmišljal o delu svoje družine, ampak nisem vedel, kako bi jih odkril."

Corcoran je tako pri rejnikih odraščal v Severni Dakoti, se poročil in ima šest otrok. Pred upokojitvijo je bil železničar. Dva brata, ki sta bila prav tako poslana v rejo, sta medtem že umrla. Muir pa ima štiri otroke in je bil električar.

"Biti ločen 80 let je zelo dolga doba," pravi Muir. "Žalostno je spoznati, da so bila vsa ta leta izgubljena. Ne vem, kako bi to nadomestili. Povedal sem mu samo, da sem vesel, da sva se lahko srečala."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.