Svet
17 ogledov

Po 9 letih rešili primer dvojnega umora

Hrvaška policija Hrvoje Jelavić/Pixsell
Hrvaška policija je po devetih letih rešila primer dvojnega umora v Osijeku, kar je prvi večji uspeh novega oddelka za nerešene primere, ki so ga lani ustanovili pri direktoratu policije.

V začetku delovanja so kot mentorji hrvaškim policistom ob strani stali britanski kolegi, sicer pa so osiješki policisti omenjeni primer rešili sami. Kot so za STA danes potrdili na hrvaški policiji, se je oddelek v začetku delovanja naslanjal na izkušnje britanske policije pri reševanju starih primerov, ki so jih potem znova odpirali, sicer pa so do morilca v osiješkem primeru prišli sami.

Tako so policisti v Osijeku pred kratkim razkrili morilca Pera Martića (38) in Jadranke Modrić (26), ki sta bila umorjena v sobi nekdanjega hotela Turist konec marca 2004. Hotel je stal nasproti policijske uprave slavonsko-baranjske, a v noči umora ni nihče ničesar videl ali slišal.

Policisti so nato v začetku tedna sporočili, da so prijel dva 33-letna Osiječana. Eden izmed njiju, ki ga sumijo tudi vpletenosti v mednarodno prostitucijo, je umor naročil, drugi pa je s petimi streli iz pištole umoril Martića. Življenje Modrićeve je končal z enim samim strelom, ker je bila priča prvega umora, so pojasnili policisti na novinarski konferenci.

Še 100 nerešenih umorov

Martić je bil lastnik igralnice pri hotelu Turist, morilec, ki je bil natakar v igralnici, pa ga je v noči umora spremljal in potem umoril. Za to naj bi dobil 100 tisoč evrov. Policija je umorjeni par našla naslednji dan v popoldanskih urah, med preiskavo pa so zaslišali več kot 150 prič. Na koncu je primer rešil oddelek za stare nerešene primere.

Pred oddelkom je sicer še veliko dela, saj je na Hrvaškem po zaključku vojaških operacij sredi 90. let prejšnjega stoletja ostalo nerešenih slabih 100 umorov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.