Svet
6331 ogledov

Po Avstriji v ostre ukrepe za necepljene tudi Italija

Covid-19 v Italiji Epa
Necepljenim bodo onemogočili vstop v lokale, fitnes centre in na smučišča.

V Italiji razmišljajo o uvedbi pogoja PC; preboleli ali cepljeni proti covidu-19 v deželah, kjer bi beležili visok delež novih okužb z novim koronavirusom. V tem primeru nameravajo necepljenim onemogočiti vstop v lokale, fitnes centre in na smučišča.

Obvezen poživitveni odmerek za zdravstvo in šole

Italijanska vlada poleg tega razmišlja o obveznem poživitvenem cepljenju za zaposlene v zdravstvu ter obveznem cepljenju proti covidu-19 za določene poklice, predvsem za tiste, ki so v dnevnem stiku z ljudmi, kot so policisti, javni uslužbenci in učitelji.

Ta teden naj bi se predstavniki 20 italijanskih dežel sestali z italijansko vlado na pogovorih o morebitni zaostritvi protikoronskih ukrepov.

Za vse starejše od 40

V Italiji je sicer od danes naprej poživitveni odmerek na voljo vsem, ki so starejši od 40 let in je od drugega odmerka minilo šest mesecev.

Avstrija zapira javno življenje

V Avstriji bo zaprtje javnega življenja za vse, ki velja od danes, veljalo predvidoma 20 dni. Po prvih desetih dneh bodo ta ukrep proučili, zaprtje pa se bo samodejno končalo 13. decembra. Zaprtje javnega življenja za necepljene nad 12. letom bo veljalo še naprej. Poleg tega bo v Avstriji od februarja za vse obvezno cepljenje proti covidu-19. Več o tem preberite v prispevku Tako ostri ukrepi v Avstriji od danes naprej.

"Nemci bodo do konca zime cepljeni, preboleli ali mrtvi"

Večina Nemcev bo zaradi trenutnega intenzivnega širjenja okužb z novim koronavirusom do konca zime bodisi cepljena proti covidu-19, ga bo prebolela ali pa bo mrtva, je danes posvaril nemški minister za zdravje Jens Spahn in znova pozval k cepljenju proti covidu-19. Obenem je v luči omejitve dobav Pfizer/BioNTech hvalil cepivo Moderne. Več o tem preberite v prispevku "Nemci bodo do konca zime cepljeni, preboleli ali mrtvi"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 13
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 17:52 22.november 2021.

    Tudi nas bi Janez že davno vse zaprl, samo se boji za vsak glas na prihajajočih volitvah. Da bi se država cela zaprla za 14 dni, bi bilo pa edino smiselno.

  • Avatar MS
    MS 15:24 22.november 2021.

    Antivaxerji v paniki!

  • Yolanda_Miller 14:58 22.november 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 $ in 29467 $ v zadnjem mesecu google pay doma za 3 ure dela na dan. ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦