Svet
1215 ogledov

Po blamaži WhatsAppa je Viber šel v napad

Viber
1/2
Epa
"Mi smo za varnost skrbeli, še preden je to postalo moderno," poudarja prvi mož koncerna Rakuten Viber Djamel Agaoua.

Kot smo poročali, je bila priljubljena aplikacija WhatsApp, ki je v lasti Facebooka, tarčna načrtnih vdorov, s katerimi so hekerji na daljavo na telefone namestili programsko opremo za nadzor. WhatsApp je medtem sporočil, da so napako odpravili in 1,5 milijarde uporabnikov pozval, naj aplikacijo posodobijo.

Težave WhatsAppa so izkoristili v Vibru, ki je eden njihovih največjih konkurentov.

DJAMEL AGAOUA Viber | Avtor:
"Uporabniki se morajo zavedati, da niso vse aplikacije za pošiljanje sporočil enake. Enostavno povedano, Viber je drugačen. Kako? Mi smo za varnost skrbeli, še preden je to postalo moderno. Je ključna komponenta v DNK naše družbe. V skrb za varnost uporabnikov in njihovo zasebnost vložimo več energije, kot katera koli druga družba iz panoge," poudarja Agaoua.

Vsako uro, ki jo inženirji porabijo za izboljšavo postopkov za zbiranje osebnih podatkov uporabnikov, je ura man za analizo morebitnih varnostnih tveganj. Seveda nismo popolni, nihče ne more zagotoviti delovanja brez tveganja, a poskušamo narediti vse, da bi bili na področju varne in zasebne komunikacije vodilna aplikacije, je še dejal Agaoua.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.