Svet
27 ogledov

Po boju z morskim psom umrl

Beli morski pes Reuters
Ob jugovzhodni obali Južnoafriške republike je morski pes napadel deskarja. Čeprav se je slednji okoli pet minut bojeval z zverjo, pa so bili ugrizi zanj usodni.

Petindvajsetletni Ngidi Msungubana je v nedeljo deskal v bližini tako imenovane Druge plaže v pristanišču St. Johns. Priče so povedale, da se je po napadu morskega psa pet minut z njim bojeval, dokler se voda okoli njega ni obarvala rdeče.

Msungubana je deskal na globini metra in pol, ko ga je napadel morski pes, je povedal tiskovni predstavnik tamkajšnjega zunanjega ministra.

"Bližnji deskar je nato reševalcem pomagal, da so moškega povlekli na obalo. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v bolnišnico. Morski pes ga je ugriznil v obe roki in trebuh in na žalost je že na poti do bolnišnice umrl," je še dejal.

Strah jih je iti v vodo

Gre za šesti usodni napad morskega psa v samo petih letih na isti plaži, poroča Daily Mail. Lastnik enega izmed tamkajšnjih hotelov Michael Gatcke je ob tem dejal, da so zaradi pogostih napadov psov ljudje vse bolj zaskrbljeni glede plavanja v morju.

"Še dobro se spomnim zadnjih napadov – leta 2007 je umrl reševalec iz vode, še trije napadi pa so se zgodili leta 2009. Morski pes je napadel deskarja tudi 15. januarja lani in zdaj še ta, natanko leto za tem."

Dodal je: "Strokovnjaki pravijo, da je to najnevarnejša plaža na svetu, kar se tiče napadov morskih psov." Pravi še, da se je že začel spraševati, ali so morski psi tako napadalni ali pa je za njihovo napadalnostjo skrit kakšen drug vzrok.

Statistika napadov morskih psov po svetu namreč kaže, da je običajno usoden le eden od šestih napadov morsih psov. V primeru omenjene plaže pa so se vsi napadi končali tragično.

"Karkoli je vzrok, še nekaj časa ne bom šel v vodo ali deskat."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.