Svet
12 ogledov

Po Bosni Črna gora?

Protest v BiH Reutres
V BiH protesti do odstopa vlade. Po njihovem vzoru jih napovedujejo tudi v Črni gori.


Val protestov, ki zadnje dni pretresa Bosno in Hercegovino (BiH), bi se lahko preselil v Črno goro. Na tamkajšnjih družbenih omrežjih se je namreč organiziralo nekaj skupin, ki so se za 15. april ob 13. uri dogovorile za zbor nezadovoljnih državljanov pred parlamentom. Stran na družabnem omrežju Facebook Revolucija v Črni gori. Vsi na ulice je v dveh dneh dobila več kot 1.100 uporabnikov, stran Vsi na ulice pa ima že več kot 23.000 uporabnikov. Poleg omenjenih strani je vsem skupno mnenje, da lahko splošne razmere v Črni gori izboljšajo samo radikalni ukrepi.

V Sarajevu ustavili promet

V Sarajevu se je včeraj znova zbralo več tisoč protestnikov, ki so v središču mesta zaustavili promet in se utaborili pred prazno zgradbo predsedstva BiH – vsi zaposleni so jo namreč že dopoldne preventivno zapustili.

Danes spet na ulice

Po petkovih neredih, ko so protestniki opustošili in zažgali tudi več stavb lokalnih oblasti, so se protesti ob okrepljeni policijski prisotnosti nadaljevali mirno. Včerajšnji protesti so minili brez incidentov in spopadov s policijo. Čeprav vlada Federacije BiH ni ugodila ultimatu protestnikov, naj odstopi do 19. ure, so se protestniki zvečer mirno razšli, nova zbiranja pa so napovedali za danes 
popoldne.

Komentarjev 3
  • Avatar čavez
    čavez 15:40 11.februar 2014.

    Je pa že čas da sami kaj naredimo.

  • dragec 12:47 11.februar 2014.

    Dragi Bosanci in Črnogorci, pridite v Slovenijo in nam pomagajte to oblastniško bagro.

  • Avatar čavez
    čavez 08:19 11.februar 2014.

    Slovenske ovce se znajo pa samo napihvat.