Svet
7 ogledov

Po brskanju po ženini pošti na sodišče

Žurnal24 main
Američan Leon Walker se bo moral zagovarjati pred sodiščem, ker je brez vednosti žene pregledoval njeno elektronsko pošto in izvedel, da ga vara.

33-letni Walker se bo tako moral sedmega februarja pred sodnikom v mestu Rochester Hills v ameriški zvezni državi Michigan zagovarjati, zakaj je brez vednosti žene uporabil njeno geslo za vstop v Gmail račun elektronske pošte in bral njena sporočila.

Njegova žena Clara je medtem že vložila zahtevo za ločitev, ki je v veljavo stopila v tem mesecu.

Walker je za časnik The Oakland Press of Pontiac dejal, da je s tem želel zaščititi svojega otroka pred govoricami in obtožbami sosedov. Sam sodni proces pa je že označil za nesmiselnega in da gre za sodno zmoto.

Pisec ameriškega zakona o varovanju osebnih podatkov Frederick Lane je za Detroit Free Press dejal, da je zakon prvenstveno namenjen za primere zlorab in kraje osebnih podatkov. Pri tem pa si zastavlja vprašanje, ali je lahko žena pričakovala zasebnost na računalniku, ki sta ga uporabljala skupaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.