Svet
47 ogledov

Po cepljenju več otrok hospitaliziranih

injekcija cepljenje Dejan Mijović
Težave po cepljenju. V Sarajevu so srednješolce cepili proti tetanusu, na kar jih je več iskalo zdravniško pomoč.

Okoli petdeset dijakov srednje zdravstvene šole iz Sarajeva so cepili proti tetanusu. Popoldne jih je več začelo tarnati zaradi težav. Kot so za balkanspress.com dejali zaskrbljeni starši, so otroci tarnali nad slabostjo, krči v mišicah, povišano telesno temperaturo. "Zelo smo zaskrbljeni, saj ne vemo, kaj se dogaja. Sin je ostal na opazovanju, prve informacije pa dobimo jutri. Kot so nam povedali zdravniki, se jim to še ni zgodilo,“ je dejala zaskrbljena mati. 

Trinajst dijakov je bilo sprejetih na kliniko za infekcijske bolezni. Pet so jih zadržali na nadaljnjem zdravljenju, a je njihovo stanje stabilno. "Trenutno je cepljenje zaustavljeno. Gre za previdnostni ukrep, da ne bi prišlo do nepotrebne panike,“ je za klix.ba dejala direktorica zavoda za javno zdravstvo Snježana Balta.

Preiskavo dogodka so napovedali tudi v zdravstvenem domu, kjer so izvedli cepljenje. "Cepivo, ki ga proizvaja imunološki zavod iz Zagreba v zdravstvenem domu uporabljamo že pet let. V zadnjih dveh mesecih smo cepili 485 otrok in v nobenem primeru nismo zabeležili reakcij,“ so dejali.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.