Svet
2 ogledov

Po Evropi na vrsti ZDA

Apple Inc CEO Tim Cook talks about the iTunes Festival with the number of people Apple Inc CEO Tim Cook talks about the iTunes Festival with the number of people
Festival iTunes. Osmi Applov glasbeni festival, ki bo potekal od jutri do sobote, se bo prvič odvil na ameriških tleh. Predstavili naj bi tudi iOS 7.1.

Applov že osmi iTunes Festival, ki se bo začel jutri, bo tokrat prvič potekal v ZDA, in sicer v Austinu v ameriški zvezni državi Teksas. Trajal bo pet noči, zvrstilo se bo pet koncertov, predstavili pa naj bi tudi novo različico Applovega mobilnega operacijskega sistema iOS 7.1, česar pa izdelovalec iPhonov, iPodov in iPadov uradno še ni potrdil.

Letos Coldplay in K. Urban

Prvi večer bodo nastopili Coldplay, Imagine Dragons in London Grammar, drugi večer Kendrick Lamar, ScHoolboy Q in Isaiah Rashad, v sredo Soundgarden, Band of Skulls in Capital Cities, v četrtek Pitbull, ZEDD in G. R. L, zadnji večer pa Keith Urban, Willie Nelson in Mickey Guyton. Prejšnja leta so na tem dogodku nastopila tudi številna druga zveneča imena iz sveta glasbe, kot so Lady Gaga, Arctic Monkeys in Kings of Leon, ki so nastopili lani v londonskem Camden Townu. Tu je festival potekal vse od leta 2009, ko je, tako kot predlani, trajal ves september. Posebnost iTunes Festivala je, da vstopnice zanj brezplačno razdelijo uporabnikom iTunesov, koncerte pa si lahko ogledate v živo prek spleta. Pozneje so še nekaj časa na voljo prek iTunes in na Apple TV. Na zadnjem Applovem dogodku septembra se je iTunes Festivalu v svojem uvodnem govoru posvetil tudi predsednik uprave Tim Cook, saj se je za festivalske vstopnice prijavilo kar 20 milijonov uporabnikov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.