Svet
69 ogledov

Po Hrvaškem pustoši več požarov

Požar v bližini Barbarige in Fažane.
1/5
Dusko Marusic/PIXSELL
Iz Hrvaške poročajo o več požarih. Ogenj v bližini Fažane in Barbarige je lokaliziran, na Belem vrhu se širi, v bližini Zadra pa se približuje hišam.

Hud požar, ki je v torek izbruhnil v bližini Fažane in Barbarige, je okoli 60 gasilcem in dvema kanaderjema uspelo lokalizirati. Požar, ki se je nevarno približal hišam, je bil po besedah prič tako hud, da so ga videli tudi v večjem delu Istre in celo v Pulju.

"Z obale sem videla gost dim, ki se je valil iz zaliva. Od ljudi, ki so se zbrali, sem slišala, da se je ogenj približal hišam. Upam, da ne bo nihče poškodovan," je za 24sata.hr dejala ena od očividk.

Ognjeni zublji so uničili med 10 in 15 hektarjev gozda.

Gori tudi drugod po državi

Iz Hrvaške sicer poročajo o več požarih. Med drugim gori na področju Belega vrha, ki leži severno od Knina. Požar je izbruhnil v petek, včeraj pa se je razširil. Gorita trava in nizko rastje. Gašenje onemogoča nedostopnost terena.

Ogenj je v torek izbruhnil tudi v mestu Vrsi, nedaleč od Zadra. Tam gorijo smreke, ogenj pa se je že približal hišam. Gasilcem pri gašenju pomaga Kanader.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.