Svet
58 ogledov

Po Istri pustošilo neurje

Po nevihti v Pulju
1/4
Dusko Marusic/PIXSELL
Ribič je padel iz čolna, potem ko je območje hrvaške Istre zajelo neurje.

V morju pri Brionih so danes nekaj pred 12. uro našli truplo ribiča, ki je padel iz čolna, potem ko je območje hrvaške Istre zajelo močno neurje, so sporočile pristaniške oblasti v Pulju.

Iz luške kapitanije v Pulju so tudi sporočili, da bo sledila preiskava o nesreči pri otočku Supinić, v kateri je umrl nesrečni ribič. Na čolnu, ki se je prevrnil, sta bila sicer dva ribiča, a eden od njiju se je uspel rešiti, ker je odplaval do Malega Briona.

Brez prometne signalizacije

Hrvaški mediji poročajo, da je nevihta zajela območje okoli 11. ure ter da je bilo na morju med Umagom in Rovinjem videti več tromb.

Nevihta je povzročila izpad elektrike v Poreču, tako da je mesto v dopoldanskih urah med drugim ostalo brez prometne signalizacije. Močan dež in veter sta ohromila promet v več mestih ob obali Istre, poročajo hrvaški mediji. Tudi prometnice v središču Pulja so bile zaradi močnega naliva nekaj časa pod vodo. Ta je bila ponekod visoka tudi 30 centimetrov.

V delu hrvaške Istre je poleg tega padala toča, ki pa ni povzročila večje škode, še poročajo mediji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.