Svet
26 ogledov

Po izpustu iz psihiatrične klinike ubil svojo mamo

ameriška policija Shutterstock
David Kellen Grow je obtožen umora svoje mame. Ubil jo je 23 dni po tem, ko so ga na sodničino odločitev in proti volji njegovih staršev izpustili iz psihiatrične klinike.

19- letni David Kellen Grow je bil v četrtek na okrožnem sodišču Jackson v Michiganu obtožen umora svoje 49-letne mame Robin Denise Grow. To je zabodel le 23 dni po tem, ko je sodišče odločilo, da ga morajo po desetih dneh hospitalizacije izpustiti domov.

Hospitalizirali so ga njegovi starši

Davidovi starši so ga hospitalizirali že 18. januarja, saj je njun sin momljal, imel prisluhe in videval demone, ki naj bi škodovali njemu in njegovi družini. "David videva demone, ki naj bi hodili v njegovo spalnico skozi okno in želeli škodovati njemu in družini," pa je njegov oče Ronald Grow 25. januarja zapisal v prošnji za trajno hospitalizacijo njegovega sina. Po desetih dneh je sodnica odločila, da ga morajo izpustiti domov, čeprav je več zdravnikov to odsvetovalo. Z njeno odločitvijo se niso strinjali niti Davidovi starši, poroča Daily Mail.

Tožilci prizor označili za "grozljivega"

Tožilci na sodišču niso želeli izpostaviti podrobnosti iz kraja zločina, prav tako niso želeli povedati podrobnosti o poškodbah, ki jih je Robin Denise zadal njen sin. Prizor, na katerega je naletel Roland, pa so označili za "grozljivega".

Več zdravnikov, ga je označilo za duševno nestabilnega

Ob prihodu v psihiatrično kliniko je Jennifer Underwood, zdravnikova asistentka, v priporočilu za trajno hospitalizacijo zapisala, da ima David "neorganiziran govor" ter da veliko skandira in halucinira. V njem je zapisala še, da je njegovo vedenje potrebno nadzorovati, saj lahko škoduje sebi in drugim. Zdravnik Aurif A. Abedi je v podobnem priporočilu zapisal, da z Davidom ni možno komunicirati, saj je popolnoma zaprt vase. Nek zdravnik ga je označil za zmedenega in nezbranega, medtem ko ga je drugi označil za "akutno psihotičnega".

Kljub vsemu napisanemu, pa priporočilom za hospitalizacijo sodnica Diane Rappleye ni ugodila in tako določila Davidov izpust, ki se je na koncu končal tragično.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.