Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Potrjeno: Selenin morilec ujet

Selena Hrvaška policija
Hrvaška policija je potrdila, da je pridržala 28-letnega brezposelnega Splitčana, ki ga utemeljeno sumi, da je avgusta umoril mehiško turistko Seleno Margarit Graciano Macedo. Izdal ga je v bližini kraja najdeni nogometni dres.

Na posebni tiskovni konferenci, sklicani po jutranjih objavah hrvaških medijev, ki so neuradno poročali o prijetju osumljenca, so predstavniki policije pojasnili, da so resnično prijeli 28-letnega Eda M. s končano srednjo šolo, trenutno pa brezposelnega, ki je v preteklosti opravljal priložnostna dela. Živel je doma pri svojih starših in ni bil brezdomec, kot so zjutraj poročali hrvaški mediji.

Rezultate analize DNK še čakajo

Na podlagi poizvedb in forenzičnih testov ga utemeljeno sumijo, da je z nožem umoril Mehičanko Seleno. Dokončno potrditev sumov bo dala skorajšnja analiza DNK, ki so jo našli na mestu okrutnega umora. Motiv dejanja za zdaj policiji ni znan. Popoldan naj bi mu sodnik po zaslišanju odredil pripor. Osemindvajsetletnik se je v policijske kartoteke pred tem zapisal le po dveh manjših krajah, kot so pojasnili, pa jih je do morilca pripeljala prijava dekleta iz njegove bližnje okolice.

AC Milan umor Split  | Avtor: Ministrstvo za notranje zadeve Republike Hrvaške Ministrstvo za notranje zadeve Republike Hrvaške

Miren in tih fant

Njegova družina naj bi sicer vedela, da je prav on lastnik dresa nogometnega kluba AC Milana, na katerem je bil napis "Reksi", a ga ni želela prijaviti policiji.

"Vsak greh mora biti odkrit in vsak zločin primerno kaznovan. Prosim vas, poskušajte me razumeti v tej situaciji. Ne vznemirjajte moje družine. Svojo izjavo sem včeraj dal policiji. Ne morem več govoriti," izjavo očeta osumljenca navaja portal 24sata.hr.

Živel je v stanovanju skupaj s straši in sestro, ima sicer še eno sestro in dva brata. Sosedje so ga opisali kot mirnega in tihega fanta, ki ni izstopal. Po poročanju Dalmacija newsa je Edija policiji naznanilo dekle iz njegove soseske.

Napis "Reksi" na majici sicer ne pomeni Edijevega vzdevka, ampak je tako ime njegovemu psu.

Našli so jo zakopano

Truplo 31-letne Selene Margarit Graciano Macedo so s prerezanim vratom našli 22. avgusta, tri dni po njenem izginotju. Zakopana je bila pol metra pod zemljo v predelu Splita Marjan. V bližini trupla so med drugim našli nož in nogometni dres. Preiskovalci so v lovu na morilca opravili prek 300 razgovorov, 80 ljudi pa začasno pridržali. Šli so tudi prek meje; tako so v Srbiji v sodelovanju s tamkajšnjo policijo na zaslišanje prepeljali več ljudi, a nihče ni ustrezal vzorcu DNK s kraja umora.

Komentarjev 4
  • Damjan Hribar 15:06 03.oktober 2012.

    ˝Truplo 31-letne Selene Margarit Graciano Macedo so s prerezanim vratom našli 22. oktobra˝..če že kopirate vsaj preverite podatke!

  • jaki 14:06 03.oktober 2012.

    glede na neumnost, ki si jo napisal, si tudi ti daleč od normalnega...

  • Avatar skeptik
    skeptik 12:36 03.oktober 2012.

    Torej brezdomec ne more biti normalen človek? Svašta.....