Svet
42 ogledov

Po mesnih kroglicah nov škandal s tortico

Torta in mesne kroglice iz Ikee Ikea
Ikea je v 23 državah, kjer v svojih trgovinah prodaja mandljeve torte, že ustavila prodajo in sprožila preiskavo. Torta namreč vsebuje prekomerne količine koliformne bakterije.

Švedski proizvajalec pohištva Ikea se po aferi s konjskim mesom v mesnih kroglicah sooča z novim škandalom. Kitajske oblasti namreč trdijo, da so v mandljevih tortah, ki jih za restavracije pohištvenega velikana pripravljajo na Švedskem, našli prekomerne količine koliformne bakterije. Ikea je danes sporočila, da bakterija ni zdravju škodljiva.

Ikea je v 23 državah že ustavila prodajo tort in sprožila preiskavo, je za nemško tiskovno agencijo dpa dejala tiskovna predstavnica podjetja Ylva Magnusson.

"Torte nikoli niso dosegle naših trgovin," je dejala Magnussonova in dodala, da še preiskujejo, ali so bile torte poslane tudi v katero drugo državo.

"Obstajajo namigi, da je količina najdene bakterije nizka, vendar moramo izvedeti natančno količino in ugotoviti, kako je do tega prišlo," je še dejala.

Ikea je prejšnji teden s polic svojih trgovin v 25 državah umaknila mesne kroglice, v katerih so češke oblasti odkrile konjsko meso.

Komentarjev 3
  • Shmarnica Mulestar 05:38 06.marec 2013.

    se samo meni zdi, ali res nekdo hoče uničiti Ikeo? :D

  • klincek 18:55 05.marec 2013.

    če dobr da ni blo kojna notr

  • JohnSmith30699 17:11 05.marec 2013.

    ok v Ikei so to odkrili, super,....samo pri meni se zastavlja vprašanje ali je sploh kakšen izdelek varen za jesti ???Ok v majhnih kolicinah naj ne bi bilo škodljivo vsi teli E-ji ampak kaj ko je vse z ...prikaži več E-ji....toliko konzervansov požremo da bi morali biti konzervirani do 200let ajga