Svet
9 ogledov

Po nakupovalnem središču sejal grozo in strah

Streljanje v nakupovalnem središču
1/3
Reuters
Dvajsetletni mladenič je streljal po ameriškem nakupovalnem središču, ki velja za enega od največjih v ZDA.

V streljanju ni bil ranjen nihče, policija pa je nakupovalno središče Garden State Plaza v Paramusu v New Jerseyju zaprla, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Strelca je po dogodku iskalo več kot sto policistov, ki so ga po nekaj urah našli mrtvega. Zatekel se je k bližnji, še nedokončani stavbi in si po vsej verjetnosti s strelom v glavo sodil sam. Zakaj se je odločil za morilski pohod, za zdaj ni znano.

Streljal tik pred zaprtjem trgovin

Po navedbah prič je bil moški med napadom oblečen v črno ter je imel na sebi tudi motoristično čelado in neke vrste zaščitni jopič.

V nakupovalno središče je vstopil tik pred zaprtjem trgovin ob 21.30 in začel streljali okoli. Po navedbah nekaterih prič naj bi izstrelil tri ali štiri, po navedbah drugih pa osem strelov. Policija je doslej našla zgolj tulec naboja. Je pa napadalec med streljanjem uničil eno od varnostnih kamer.

Edenod največjih v ZDA

Paramus je v zvezni državi New Jersey, a je od Manhattna oddaljen le 20 minut vožnje z avtomobilom. V predmestju je veliko nakupovalnih centrov, ki jih pogosto obiskujejo prebivalci New Yorka in turisti.

Nakupovalno središče Garden State Plaza so zgradili leta 1957 in velja za enega od prvih primestnih nakupovalnih središč v ZDA. Na skoraj 200 tisoč kvadratnih metrih je okoli 300 trgovin, zaradi česar je nakupovalno središče tudi eno od največjih v ZDA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.