Svet
25 ogledov

Po napadu s kislino znova lepa

Katie Piper
1/2
Flynet
27-letna Britanka Katie Piper, ki jo je moški polil s kislino, ki ji je razžrla obraz, znova blesti. Posledice napada so še vidne, vendar je njen nasmeh še širši kot prej.

Nekdanja britanska televizijska voditeljica Katie Piper je tri leta po krutem napadu nekdanjega fanta ta teden zablestela na podelitvi televizijskih nagrad. 

Počasi se vrača v normalno življenje, fotografije pa dokazujejo, da je tudi njeno zdravljenje uspešno. Danes vodi humanitarno organizacijo, ki pomaga žrtvam podobnih napadov s kislino, predstavila pa bo tudi lastno linijo kozmetike za prikrivanje brazgotin, poroča Daily Mail.

Minimalno 16 let v zaporu

Katiejino uspešno življenjsko pot je pred tremi leti zavrl njen nekdanji 35-letni fant Danny Lynch. Posiljeval in pretepal jo je osem ur, nato pa je prijatelja naščuval, da jo je polil s kislino. Pri tem je dobila opekline tretje stopnje, ostala je brez vek, polovice levega uhlja in večjega dela nosu. Zelo poškodovane je imela oči, usta, jezik, roke, vrat in prsi. Kar dve leti je morala nositi plastično masko, s pomočjo katere je njen obraz znova dobil prave poteze.

Lynch je bil obsojen na dosmrtno kazen, v zaporu pa bo preživel najmanj 16 let. Enako kazen je dobil njegov prijatelj.

Kruta oblika nasilja

Polivanje s kislino je sicer izjemno kruta oblika nasilja, ki pa ni nikakršna redkost v nekaterih muslimanskih državah. Žrtve so najpogosteje ženske, vzroki za takšno dejanje pa so različni: od sporov v družini, zavrnitve spolnih odnosov ali zavrnitve dogovorjene zakonske veze.

Posledice so za žrtev katastrofalne: hude opekline, izguba vida in udov, kasnejše okužbe. Zaradi iznakaženosti so žrtve do konca življenja običajno obsojene na izolacijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.