Svet
1189 ogledov

Po napadu umrl novinar

Peter R. de Vries Epa
Nizozemski preiskovalni novinar Peter R. de Vries je po napadu umrl.

"Peter se je boril do konca, vendar je izgubil bitko," je družina 64-letnega novinarja sporočila nizozemski komercialni televiziji RTL, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Nizozemskega novinarja Petra R. de Vriesa so ustrelili 6. julija v središču Amsterdama. 64-letni de Vries je v svoji dolgoletni karieri poročal o številnih odmevnih kriminalnih primerih. Novinarja je napadalec večkrat ustrelil na ulici, ko je zapuščal televizijski studio. Pri tem je utrpel hude poškodbe, saj ga je med drugim ustrelil v glavo.

Po napadu je policija aretirala tri ljudi, med njimi domnevnega strelca. Po navedbah policije sta glavna osumljenca 35-letni poljski državljan iz kraja Maurik na jugovzhodu Nizozemske ter 21-letni Nizozemec iz Rotterdama. 

V hišnih preiskavah v Mauriku, Rotterdamu in Tielu so policisti med drugim zasegli računalnik in strelivo. Omenjena Poljaka in Nizozemca so sicer aretirali nekaj ur po napadu na avtocesti kakih 60 kilometrov od Amsterdama.

Peter R. de Vries | Avtor: Epa Epa

De Vries je bil vodilni preiskovalni novinar v državi s področja kriminala, redno je bil tudi govorec žrtev ali prič na sojenjih. Nazadnje je bil zaupnik vodilne priče na enem večjih sojenj. Leta 2019 so že ustrelili odvetnika in brata te priče. Mednarodno je bil de Vries znan po zgodbah o ugrabitvi pivskega magnata Freddyja Heinekena in izginotju ameriške najstnice Natalee Holloway na Arubi leta 2005.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • lada 15:39 15.julij 2021.

    sta naj crkne, on veselinofić ni vredn šusa iz I. svetovne vojne; takoj mu razpolovit plačo in s koprivo po nagi, smrdljivi, rdeći & usrani riti !

  • Avatar omega_v6
    omega_v6 15:21 15.julij 2021.

    Tako pa izgleda svoboda medijev v "jedrni Evropi"!! Tako so novinarji nedotakljivi v državi Timermansa,ki bi rad druge učil o svobodi medijev!! Drži tista o pometanju pred lastnim pragom!? Seveda so levaki vedno vihteli metle pred tujimi pragi sami so ...prikaži več pa padali preko smeti!!