Svet
730 ogledov

Po napadu v Parizu prijeli sedem ljudi

Napad v Parizu Epa
Po petkovem napadu z nožem v središču Pariza je policija prijela sedem ljudi, poroča francoska tiskovna agencija AFP ob sklicevanju na pravosodne vire.

Popoldne je v stanovanju v Parizu prijela še pet moških. Francoski notranji minister Gerald Darmanin je medtem zatrdil, da ni dvoma, da je šlo za islamski terorizem.   

Do napada je prišlo v bližini nekdanjega sedeža tednika Charlie Hebdo, na katerega je bil januarja 2015 izveden teroristični napad, v katerem je bilo ubitih 12 ljudi. Kot je na televiziji dejal minister Darmanin, "ni nobenega dvoma, da je bil izveden nov krvavi napad na državo".

Povedal je, da je že zaprosil policijo, zakaj so na ulici, kjer je bil izveden napad, podcenjevali varnostno grožnjo, pa čeprav Charlie Hebdo že več let tam nima več sedeža.

Zdaj ima v tistih prostorih svojo pisarno tiskovna agencija in žrtvi današnjega napada sta bila dva uslužbenca te agencije. Njuno življenje naj ne bi bilo ogroženo.

Napad v Parizu | Avtor: Epa Epa

Policija je domnevnega napadalca aretirala v bližini Place de la Bastille v središču Pariza. Zatem so še enega človeka prijeli v bližini podzemne postaje Richard-Lenoir v bližini kraja napada.

Zatem pa so pri preiskavi stanovanja v pariškem območju Pantin prijeli še peterico moških. Skupaj je zdaj v pridržanju sedem ljudi.

Komentarjev 1
  • Avatar omega_v6
    omega_v6 22:39 25.september 2020.

    Fajonkini doktori zopet na delu!! Dajte jim streho nad glavo pa vam bodo iz hvaležnosti pobili svojce!!